31 de Cărți Psihologie PDF Gratis

Domeniul Psihologiei este unul foarte vast. Tocmai de aceea, pe lângă studiile de specialitate în psihologie, foarte multe persoane care își doresc să urmeze o carieră în psihologie, apelează la cărți în psihologie, cursuri în psihologie.

Eu am fost și încă sunt student la Marketing, nu la Psihologie, dar sunt pasionat de acest domeniu, iar în Marketing trebuie să ai și niște cunoștințe de Psihologie.

Știu cât de greu e uneori să găsești o carte pe care o cauți în format digital (.pdf) pentru că ai nevoie de ea azi, acum, nu peste 3 zile când vine la comandă, sau poate ai doar o curiozitate, sau poate nu ai bani să-ți cumperi o carte din domeniul psihologiei sau poate vrei să-ți scrii licență/disertație și ai nevoie de referințe bibliografice, de aceea am pus cap la cap această listă cu 31 de cărți de psihologie pdf, care poate fi folosită la discreția ta.

Psihologia generală și psihologia personalității – suport curs psihologie – de Dana Opre – carti psihologie pdf

Descriere

Fiecare ştiinţă cercetează o clasă sau categorie de fenomene care formează obiectul ei specific. Din studierea acestor fenomene desprinde legi sau regularitati, asupra lor propune clasificări, modele descriptive şi conceptuale, ipoteze explicative, precum şi metode de investigaţie precise în măsura să ducă la stăpânirea treptată a faptelor. Acesta este şi cazul psihologiei care are drept obiect studiul fenomenelor psihice. În prima aproximaţie ştiinţa este cunoaşterea adunată în sistem.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum psihologia generală și psihologia personalității în format pdf gratuit

sau

Introducere în psihologie de Rita L. Atkinson, Richard C. Atkinson, Edward E. Smith, Daryl J. Bem – carti psihologie pdf

Descriere

 În prezent, nimeni nu-și poate permite să nu știe psihologie pentru că aceasta este implicată în orice situație de viață. De exemplu: în ce fel este influențat modul în care vă creșteți și educați copiii de modul în care părinții v-au crescut și educat pe dumneavoastră? Care este cea mai eficientă metodă de a înlătura dependența de droguri? Se pot reaminti mai în detaliu experiențele din copilărie în stare de hipnoză? Se poate evita eroarea umană într-o uzină nucleară prin perfecționarea instrumentelor? Este eficienta psihoterapia în tratamentul depresiei? Se poate îmbunătăți capacitatea de învățare prin folosirea medicamentelor care facilitează, transmiterea neuronala? Psihologii caută răspunsuri la aceste întrebări, precum și la încă multe altele.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum Introducere în psihologie de Rita L. Atkinson, Richard C. Atkinson, Edward E. Smith, Daryl J. Bem în format pdf gratuit

sau

Psihologia mulțimilor de Gustave Le Bon – carti psihologie pdf

Descriere:

 La prima vedere, marile bulversări care preceda salturile de civilizație par determinate de transformări politice considerabile: invazii de popoare ori răsturnări de dinastii. Dar o cercetare atenta a acestor evenimente da la iveala, cel mai adesea, faptul că adevăratele cauze, dincolo de cele aparente, ţin de o modificare profundă a mentalității popoarelor. Veritabilele răsturnări istorice nu sunt cele care impresionează prin amploare si violenta.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum Psihologia mulțimilor de Gustave Le Bon în format pdf gratuit

sau

Psihologie organizaţională şi managerială de Ciprian RĂULEA – carti psihologie pdf

Descriere

Psihologia industrială şi organizaţională sau psihologia muncii şi organizaţională (psihologia M/O), denumire vehiculată în Europa, este o ramură a psihologiei care se ocupă de studiul comportamentului oamenilor în situaţii de muncă (Muchinsky, 1990). Psihologia muncii şi organizaţională s-a dezvoltat pe măsură ce societatea s-a implicat tot mai mult în industrializarea mediului înconjurător, în găsirea de noi resurse şi mijloace de subzistenţă, prin care să-şi satisfacă trebuinţele materiale şi spirituale.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum Psihologie organizaţională şi managerială de Ciprian RĂULEA în format pdf gratuit

sau

NLP pentru începători de Becky Mallery – carti psihologie pdf

Descriere:

NLP înseamnă „Programare Neuro-Lingvistică”, aceasta este o metodologie concepută pentru a studia, modela și instrui oameni pentru a atinge țeluri specifice în viață.

  •  Neuro = neurologic; adică a face cu mintea, înseamnă a gândi și sistemul nervos.
  • Lingvistică = limbă și comunicare; adică utilizarea lor,înțelegerea și influența cuvintelor atât pe plan intern, cât și extern.
  • Programare = structurile, procesele și obiceiurile care ne conduc comportamentul.

Un alt mod de a descrie NLP este ca propria cutie de instrumente personală pentru accesarea și influențarea minții umane. Imaginați-vă infinitele posibilități disponibile dacă alegeți să învățați tehnicile care vă vor permite să copiați prezența inspirată

și abilitățile de conducere ale managerului dvs. sau să vă învățați cum să dezvoltați abilități similare ca ale unui vânzător de top.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum NLP pentru începători de Becky Mallery în format pdf gratuit

sau

Psihologia Socială. O abordare contextuală a individului ca actor social de Salomea Popoviciu – carti psihologie pdf

Descriere

În postura de disciplină didactică, psihologia socială oferă studenţilor posibilitatea de a integra informaţiile ştiinţifice despre modul în care persoana gândeşte, simte, se comportă, acţionează şi interrelaţionează în anumite con- texte situaţionale concrete, ca răspuns la stimulii exteriori de viaţă, dar şi la cei interiori.

Psihologia socială explică de ce oamenii gândesc şi se comportă diferit în aceleaşi situaţii de viaţă, de ce mediul exterior poate influenţa mai mult sau mai puţin persoanele în deciziile şi acţiunile lor sau de ce indivizii pot interveni în sau schimba mediul în care trăiesc. Psihologia socială explică ştiinţific atitudinile, sentimentele/trăirile, procesele cognitiv- emoţional-afective şi de comunicare de la baza comportamentului uman în legătura lui activă cu multiplele situații contextuale de viață. Totodată, aceste explicaţii vor fi repere pentru analiza corectă a comportamentului şi acţiunilor proprii şi ale celorlalţi, protejându-ne de dezamăgiri, eşecuri, deziluzii frecvente în relațiile interpersonale, la nivelul unei înțelegeri proprii cunoaşterii comune.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum Psihologia Socială. O abordare contextuală a individului ca actor social de Salomea Popoviciu în format pdf gratuit

sau

Manual de NLP – Ghid practic pentru obținerea rezultatelor pe care le dorești de Joseph O’Connor – carti psihologie pdf

Descriere

Un băiețel a întrebat‐o pe mama lui: „Ce e aia NLP?“

Mama lui i‐a zis: „Am să‐ți spun într‐o clipă, dar mai întâi trebuie să faci ceva ca să înțelegi. 

Îl vezi pe bunicu’ acolo pe scaun?“ 

„Da“, răspunse băiatul. 

„Du‐te și întreabă‐l cum îi mai e azi cu artrita.“

 Băiatul s‐a dus la bunicul său. „Bunicule, zise, cum îți mai e azi cu artrita?“ 

„Of, e cam rău, nepoate, răspunse bătrânul. E mereu mult mai rău când e umed afară. Azi de‐abia dacă pot să‐mi mișc degetele.“ Durerea i se citea pe față. 

Băiatul s‐a întors la mama lui. „Spune că e rău. Cred că‐l doare.

Acum o să‐mi spui ce e aia NLP?“ 

„Imediat, promit, spuse mama. Acum du‐te și întreabă‐l pe bunicul tău care a fost cel mai amuzant lucru pe care l‐ai făcut când erai foarte mic.“ 

Copilul s‐a dus din nou la bunicul său.„Bunicule, începu el din nou, care e cel mai amuzant lucru pe care l‐am făcut eu când eram mai mic?“ Fața bătrânului se lumină.

 „O, zâmbi el, au fost multe lucruri amuzante. Țin minte că odată tu și prietenul tău vă jucați de‐a Moș Crăciun și ați presărat pudră de talc peste tot prin baie și ziceați că e zăpadă. Ce‐am mai râs – dar n‐a trebuit să fac eu curat după aceea.“ Privi lung în depărtare cu un zâmbet larg pe față.

„Apoi, altă dată te‐am luat la plimbare. Era o zi minunată și cântai un cântecel pe care tocmai îl învățaseși. Cântai tare. A trecut un om și s‐a uitat urât la tine. I se părea că prea ești zgomotos. M‐a rugat să‐ți spun să te potolești. Tu te‐ai întors și i‐ai spus: «Dacă nu‐ți place cum cânt, poți să te duci și să‐ți pui capul la fiert.»

După care ai continuat și mai tare…“ Bătrânul chicoti.

Băiatul s‐a întors la mama lui.

 „Ai auzit ce a spus bunicu’?“ întrebă el. „Da, răspunse mama lui. I‐ai schimbat starea cu doar câteva cuvinte. Asta e NLP.“

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum Manual de NLP – Ghid practic pentru obținerea rezultatelor pe care le dorești de Joseph O’Connor in format pdf gratuit

sau

Secrete și jocuri psihologice Adrian Nuță – carti psihologie pdf

Descriere:

Conform definiţiei ITAA (International Transactional Analysis Association), analiza tranzacţională (AT) este o „teorie a personalităţii şi o psihoterapie sistematică centrată pe schimbarea şi dezvoltarea personală”. De fapt, AT este mult mai mult decât atât. Născută pentru a „umaniza” caracterul uneori ermetic al studiilor psihologice (şi mai ales, psihanalitice), AT a cunoscut o asemenea dezvoltare încât a atins, fără voia ei, dubiosul statut de „psihologie populară”. Aparenta simplitate a permis multor autori să se aventureze într­un teritoriu pe care, neînţelegându­1 complet, l­au prezentat în maniere nocive sau reducţioniste. Cu toate acestea, deşi cuvintele pe care AT le foloseşte sunt simple, ideile şi sensurile pe care le vehiculează sunt complexe şi, uneori, foarte subtile. 

Ca teorie a personalităţii, AT oferă un tablou al felului cum natura umană este structurată psihologic. Acest tablou este bineînţeles, modelul stărilor Eului. O stare a Eului este o constelare specifică de comportamente, gânduri şi trăiri emoţionale. În fiecare moment al existenţei noastre, noi suntem într­-o stare a Eului, manifestând o parte a personalităţii noastre. Tiparele generale cărora aceste stări se circumscriu sunt limitate la trei: Starea Eului Părinte, Starea Eului Adult şi Starea Eului Copil. Când operăm cu modelul stărilor Eului pentru a înţelege aspecte ale personalităţii, AT devine „analiză structurală”.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum Secrete și jocuri psihologice Adrian Nuță – carti psihologie pdf în format pdf gratuit

sau

De ce bărbații se uită la meci și femeile se uită în oglindă – Allan & Barbara Pease – carti psihologie pdf

Descriere:

Era într-o după-amiază însorită de duminică, iar Bob şi Sue au stabilit împreună cu cele trei fiice adolescente ale lor să facă o plimbare cu maşina pînă la plajă. Bob era la volan, Sue lîngă el şi tot întorcea capul spre bancheta din spate, ca să se amestece în conversaţiile foarte animate ale fetelor lor. Bob avea impresia că vorbesc toate în acelaşi timp, pro-

ducând un fel de bruiaj fără cap şi coadă. în final, n-a mai rezistat şi a început să ţipe:

„N-aţi putea să mai tăceţi odată din gură ?”

S-a aşternut o linişte mormântală.

În cele din urmă, Sue a întrebat: „De ce ?”

„Pentru că încerc să conduc”, a răspuns el exasperat.

Fetele şi mama lor s-au privit complet nedumerite. „încearcă să conducă ?”, au mormăit ele.

Nu vedeau nici un fel de legătură între conversaţia lor şi faptul că el trebuia să conducă. El, în schimb, nu pricepea de ce trebuia să vorbească toate odată, uneori despre subiecte diferite, mai ales că nici una nu părea să asculte prea atent ce are de spus cealaltă. De ce nu puteau pur şi simplu să tacă şi să-l lase să se concentreze asupra şofatului? Astfel că din cauza pălăvrăgelilor lor ratase ultima ieşire din autostradă. Problema fundamentală aici este una foarte simplă: bărbaţii şi femeile sunt diferiţi.

Descarcă gratuit de aici  – descarcă acum De ce bărbații se uită la meci și femeile se uită în oglindă – Allan & Barbara Pease în format pdf gratuit

sau

Restul cărțile de psihologie în format pdf le găsiți aici: carti psihologie pdf.

Nu ai găsit ce voiai? Poți încerca să cumperi cărțile de psihologie în format pdf de de la Elefant.

Dacă sunteți interesați și de cărți marketing pdf, le puteți găsi aici.

Sper că te-am ajutat. Spor la studiat! 🙂

P.S: Poate te interesează și articolul: email sau e-mail.

Vlad Faraonel
Vlad Faraonel

Vlad Faraonel este Doctorand în Marketing, Director de Marketing la Marksome - Agenție de Marketing Digital și Consultant de Marketing pentru diverse proiecte.

Articles: 24

One comment

Tu ce părere ai?