Piața Crypto – Studiu Academic din România (Rezultate în SEPTEMBRIE 2024)

A venit vremea să spun că am ajuns în ultima sută de metri garduri cu teza mea de doctorat. În ultimii aproape 3 ani am schimbat direcția destul de mult, dar ideea principală a rămas principală: de ce investesc românii în crypto? Primul răspuns care ne vine în minte este cel firesc, pentru bani, ca să facă un profit cât mai mare. Și da, o bună parte din utilizator folosesc crypto ca pe o formă de speculă, nu pentru a o folosi ca o metodă de plată. Cam ca invers când vine vorba de lei sau euro, însă e oarecum normal, fiind o piață foarte tânără. Însă pe mine mă interesează motivele interne și externe care influențează decizia de investiție, că nu e doar de preț și de marcat un profit rapid. E o poveste întreagă pe care vreau să o povestesc aici, pe blog, după ce colectez cât mai multe răspunsuri la chestionarul de mai jos.

Sunt invitați atât utilizatorii, cât și non-utilizatorii crypto. ₿. Pentru utilizatori am pregătit și tombolă modestă la finalul chestionarului. 😁

Apreciez timpul pe care îl alocați acestui chestionar. Durata estimată pentru completarea acestuia fiind de aproximativ 10-15 minute.

Sunt deschis la orice formă de colaborare între firme sau asociații. Mă puteți contacta oricând pe vlad.faraonel@gmail.com

Rezultatele studiului despre crypto

Vor fi afișate sub formă de infografic ușor de digerat pe acest blog. Iar pentru că am fost solicitat deja de câteva persoane care doresc să aibă acces la rezultate, am pregătit un formular de abonare (exlcusiv pentru trimiterea rezultatelor acestui studiu) aici.

Status răspunsuri la 14 mai: 310/1000 răspunsuri.

Vlad Faraonel
Vlad Faraonel

Vlad Faraonel este Doctorand în Marketing, Director de Marketing la Marksome - Agenție de Marketing Digital și Consultant de Marketing pentru diverse proiecte.

Articles: 24