Ce nu-ți oferă facultatea? | ce mi-ar fi plăcut să știu în anul 1 de facultate

Ce nu-ți oferă facultatea? | ce mi-ar fi plăcut să știu în anul 1 de facultate
Timp estimat de citit: 3 minute

Cine a zis că să fii student e ușor, probabil n-a fost student în viața lui. Sau poate că a fost tipul ăla de student cu durere acută-n cot. Am cunoscut destui. 🙂

Ei, dar ce m-am luat așa tare de la început? Să revenim la ideea articolului. Și anume, ce nu îți oferă facultatea?

Ăsta e un subiect foarte amplu pe care îl voi dezbate, sper eu, în decursul a mai multor articole. Nu vreau să fiu înțeles greșit, facultatea a fost pentru mine (și încă este) un “eye opener“, oferindu-mi foarte multe oportunități în cei 3 ani de licență (care, btw, trec foarte repede) și 1 de master, însă, cam ca toate lucrurile din lumea asta, există loc de mai bine.

Din ce știu, toate facultățile din cadrul UAIC Iași oferă în recuzita de discipline, la un moment dat, o disciplină care se numește “Practică de specialitate“.

Ce este această practică? Acum voi vorbi strict despre practica de la FEAA Iași, pentru că acolo îmi este cel mai la îndemână.  Practica de specialitate este o disciplină din anul 2, semestrul 2, unde vei fi nevoit să găsești o firmă/asociație/instituție, în care, timp de două săptămâni, vei pune în practică noțiunile teoretice învățate la facultate, în funcție de specializare la care ești. Spun “nevoit” pentru că nu îți oferă facultatea un loc de practică, ci tu trebuie să găsești unul. Și asta nu e rău deloc. Așa mai înveți să te descurci pe cont propriu, ceea ce e esențial pentru un tânăr la început de drum.

Provocarea pe care o văd eu aici pe care o are facultatea este aceea că are nevoie de mai multe astfel de oportunități și discipline, unde să îmbini teoreticul cu practicul.  Ca persoană implicată în diversele activități de promovare a facultății, simt nevoia de mai multe oportunități practice pentru studenți.

Aici intervine propunerea și invitația mea pentru doritori.

Ce nu trebuie să lași să treacă fără să încerci în studenție consider că este oportunitatea unui internship.

Programele de internship sunt o formă evoluată a stagiilor de practică. Ele au o durată între 2 și 6 luni și cele mai multe dintre ele sunt plătite.

“Tu ai făcut vreun internship?” Da, am făcut la Sinaps, o agenție de marketing digital din Iași.

M-a ajutat? Categoric. A fost una dintre cele mai bune veri din viața mea. Nu mai zic că am fost și angajat până în semestrul al 2-lea al anului 3 de facultate.

Here’s some pics

vladfaroanel-ro-sinaps-internship

vladfaroanel-ro-sinaps-internship-1

vladfaroanel-ro-sinaps-internship


Previous
Next

Beneficiile unui internship

A fost o experiență din care am dobândit atât hard skills (cunoștințe tehnice despre Google și Facebook Ads, Google Analytics and more), cât și soft skills (empatie, responsabilitate și viziune de business), dar și prieteni și amintiri frumoase.

Datorită beneficiilor pe care le aduce un internship, îți recomand să-ți propui să nu treacă studenția fără să faci un internship.

Aici intervine ceva ce am pentru persoanele interesate de așa ceva. Un internship la innerpride.

Innerpride este o agenție de branding.

innerpride is an accomplished branding consultancy with expertise in brand science, brand strategy, identity development retail design and communications management services.

Oportunitate de intership la innerpride
De oportunitatea asta mi-a spus un prieten bun care lucrează acolo și am zis că merită să o împărtășesc cu cei interesați.

Ce fel de persoane caută innerpide:

Grapic Designer
Good to have: să știi să deschizi un Adobe Illustrator, Photoshop, Canva.
Researcher
Good to have: Atenție la detalii și să fii serios în activitățile de cercetare piață/produs.
Brand Strategist
Good to have: background în marketing și publicitate. Preferabil la master.
Persoanele interesate
sunt rugate să trimită CV-ul la adresa de mail iasirecruteaza@gmail.com | iar în Subiectul mailului să fie scris -Aplicare internship innerpride – Poziția pentru care optezi.

Cam atât. 

Sper că te-am ajutat,

Vlad

Vlad Faraonel

Vlad Faraonel

Curios din fire. Pasionat de Social Media, Advertising & Digital Marketing | Scriu mai rar, dar și când scriu o fac să merite. 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *