Cum și-a îndreptat privirea Comisia Europeană spre echipa noastră de proiect

Cum și-a îndreptat privirea Comisia Europeană spre echipa noastră de proiect
Timp estimat de citit: 2 minute

Acum aproape un an am aflat de oportunitatea schimbării unui proiect teoretic de la facultate pe ceva practic, pe bune. 

Am spus “da” aproape fără să gândesc prea mult întrebarea, pentru că întotdeauna mi-au plăcut chestiile practice. 

Acel proiect se numește #Students4FairWork 

Campania îşi doreşte să încurajeze studenţii şi în general tinerii să îşi cunoască drepturile şi să înţeleagă de ce este mai bine să își declare veniturile. Scopul campaniei este de a-i aduce pe tineri mai aproape de beneficiile muncii declarate (precum: asigurări sociale, de sănătate, posibilitatea de a demonstra experiența de muncă etc.), de a le face cunoscute drepturile prevăzute în Codul Muncii şi astfel, de a-i determina să încurajeze, la rândul lor, un comportament responsabil.

Însă nu am plecat așa..de nebuni.

#Students4FairWork se alătură campaniei Comisiei Europene #EU4FairWork, prima
campanie despre beneficiile muncii declarate desfășurată la nivel european prin intermediul
Platformei Europene de Combatere a Muncii Nedeclarate şi cu participarea Autorității
Europene a Muncii.”

Am avut parte de susținere din partea Ziarul Evenimentul, Buna dimineata Iasi, BZI, Radio Trinitas, dar și din partea asociațiilor studențești din UAIC și a Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași. Iar Lead expertul platformei pentru combatarea muncii la negru, prof. Colin C. Williams a apreciat efortul nostru, susținându-ne necontenit.

96542001_135844028066122_6709223916943966208_o

95991631_134347111549147_237236289575845888_o

99098325_141824224134769_2580280888168284160_o


Previous
Next

Am realizat și un videoclip de informare asupra beneficiilor muncii declarate (da, știu, nu tocmai profi, dar ne-am descurcat cu ce am avut 😀 ), pe care te invit să-l vizionezi și să ne spui cum ți se pare. 

În loc de concluzie

Proiectul ăsta m-a ajutat să văd cum este să-ți coordonezi mișcările cu cele ale membrilor echipei într-un proiect “pe bune”.

Teoria trebuie aplicată corect, iar atenția pentru orice virgulă este extrem de importantă, mai ales când ești privit de atâția oameni, inclusiv din Comisia Europeană.

Ideea principală a acestui articol este să sublineze cât de important este să “profiți” de oportunitățile pe care le întâlnești în viața de student, deoarece îți pot (și o vor face!) influența viitoarea carieră profesională, dar și viața personală. Pentru că mai multe oportunități înseamnă  și mai multă responsabilitate.

Însă recompensele sunt la fel de mari. 🙂

*𝘈𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢̆ 𝘪𝘯𝘪𝘵̧𝘪𝘢𝘵𝘪𝘷𝘢̆ 𝘢 𝘢𝘱𝘢̆𝘳𝘶𝘵 𝘪̂𝘯 𝘶𝘳𝘮𝘢 𝘶𝘯𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘣𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪 𝘭𝘢 𝘴𝘦𝘮𝘪𝘯𝘢𝘳𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘙𝘦𝘭𝘢𝘵̧𝘪𝘪 𝘗𝘶𝘣𝘭𝘪𝘤𝘦, 𝘤𝘰𝘰𝘳𝘥𝘰𝘯𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘊𝘰𝘯𝘧. 𝘜𝘯𝘪𝘷. 𝘋𝘳. 𝘐𝘰𝘢𝘯𝘢-𝘈𝘭𝘦𝘹𝘢𝘯𝘥𝘳𝘢 𝘏𝘰𝘳𝘰𝘥𝘯𝘪𝘤.

Echipa fără de care acest proiect ar fi rămas doar la stadiul de idee: Claudiu Dogaru, Cosmin Macovei, Răzvan Rotariu, Cătălina Rusu, Sabina Savinescu, Liviu Ştefan și cu mine.

UPDATE: Am fost desemnat unul dintre câștigătorii concursului. 

Cam atât.

Sper că te-am ajutat,

Vlad.

Vlad Faraonel

Vlad Faraonel

Curios din fire. Pasionat de Social Media, Advertising & Digital Marketing | Scriu mai rar, dar și când scriu o fac să merite. 😁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *